picbioМладата и амбициозна house & pop певица Vera Russo е едно от нашумелите имена на българската музикална сцена. Страстта й да пее пред публика намира израз в самото начало на новото хилядолетие с първите й изяви на поредица от конкурси за млади таланти като: българският вариант на международния Music Idol, нашумелият вече Гласът на България, класическият Хит минус едно, ежегодното черноморско издание на Бургас и морето, както и надпреварата за даровити поп и рок изпълнители Сезони в родния й град – Пловдив. 

След старта на музикалната си кариера младата изпълнителка е забелязана от редица диджеи и музиканти от родната сцена, с които реализира проекти в различни стилове – house, deep house, pop, R&B, hip-hop.  През 2012 излиза първото парче с видеоклип в изпълнение на Vera, което се отличава с комерсиално звучене: Summer Love, създадено от Danny Dimitrof & Yasen Drumev. Следват няколко hip-hop трака съвместно с имена като Central Side, Liter Jack, Goldy, King. По-късно идва и дебютът й на българската pop & house сцена, като нейният глас звучи в продукциите на легендарния Pacho B, на младите таланти Vasco C, Momo Dobrev и Wallie. Сред най-успешните тракове с нейно участие се отличават Undressed, проудкция на Pacho B, издадена за Ellectrica Recordings; както и Right Places на Vasco C, което е включено в компилацията на Go Deeva Records - Ibiza's Waves 2013.

Неспирна е поредицата от музикални изяви на Vera Russo с едни от най-известните български диджеи, както и с чуждестранни артисти като DJ Sava, Andrea D, DELINO. Често пъти тя се появява с хореографията и със съвместното участие на балет Valvet, с който работи от последните две години. На неповторимите й изпълнения се е наслаждавала публиката на Planet Club, Bedroom, ShowRoomXS, Insomnia, Hacienda Beach Bar, Candy. Нейните клубни изяви предизвикват интереса и на българските журналисти – била е гост на BTV, БНТ, Нова ТВ, Fen TV, Box TV, ORV +, NBT. Дава интервюта за различни електронни издания, вестници и списания.

Днес Vera Russo приема музиката не само като призвание, но и като основна професия в живота си. Скоро тя ще завърши и висшето си образование на музикален педагог, в началото на 2015 се очаква излизането на първия й самостоятелен сингъл, както и стартирането на новата й уеб страница. Бъдещите й музикални планове са насочени към комерсиалната house и pop музика на световната клубна сцена.